Waarom peterselie niet mag missen in de keuken!

Wellicht gebruik jij de blaadjes en stengels van peterselie geregeld om jouw salades en tal van gerechten een pepermuntachtige en frisse smaak te geven. Maar niet alleen de smaak van peterselie maakt het een onmisbaar kruid in de keuken. Peterselie bevat namelijk veel vitamine C en diverse mineralen die je enorme voordelen bieden! In dit artikel vertellen je meer over de de krachten van dit bijzondere kruid.

Peterselie versterkt te botten

Peterselie kan een krachtig middel zijn om te helpen bij het versterken van de botten. Doordat peterselie een goede hoeveelheid vitamine K bevat, kan het gebruiken van dit kruid in jouw dieet je helpen te beschermen tegen botbreuken. De vitamine K die peterselie bezit helpt namelijk om het eiwit voor botten op te bouwen.

Peterselie verfrist de adem

Mocht je toevallig je tandenborstel niet bij de hand hebben, dan kan het eten van peterselie je helpen om je adem op te frissen en slechte geuren te maskeren. Deze natuurlijke ademverfrisser wordt daarom ook soms verwerkt in natuurlijke tandpastas.

Peterselie beschermt je ogen

Omdat peterselie een bron is van plantaardige vitamine A, kan dit wonderkruid een uitstekend hulpmiddel zijn voor de bescherming van je ogen. Een adequate inname van vitamine A zorgt er namelijk voor dat uitdroging van de ogen, nachtblindheid en staar beter voorkomen kunnen worden.

Peterselie maakt grillen veiliger

Wanneer eiwitten bij hoge temperaturen worden gekookt, dan komen heterocyclische amines vrij die kankerverwekkend zijn. Om deze negatieve effecten die vrijkomen bij het grillen van kip, vis en biefstuk tegen te gaan, kan je peterselie gebruiken om deze amines te minimaliseren. Maak bijvoorbeeld een chimichurri saus en voeg deze toe aan gekookt vlees of vis. Chimichurri saus kan je maken door middel van het mengen van peterselie met verse knoflook, zout, peter, rode wijnazijn en wat olijfolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *