Waarom de remklauw in een volvo s40 zo belangrijk is

remklauw volvo s40

De titel van deze blog is misleidend. De remklauw volvo s40 is weliswaar heel belangrijk, maar een remklauw is dat eigenlijk altijd wel. Met name in een volvo doet de remklauw zwaar werk: hij moet helpen de auto tot stilstand te brengen en volvo’s zijn grote wagens. Maar het is het hele remsysteem dat hiervoor zorgt.

remklauw volvo s40

Wat is een remsysteem?

De remklauw is een onderdeel in het remsysteem. Zonder remsysteem kom je niet ver. Althans, niet op de goede manier want je bent helemaal niet veilig. Het remsysteem is namelijk een verzameling onderdelen die er samen voor zorgen dat je auto kan afremmen en tot stilstand kan komen. Een behoorlijk belangrijke functie van de auto, als je het de meeste mensen vraagt.

Het remsysteem bestaat naast de remklauw uit de volgende onderdelen:

  • remslangen
  • remkabels
  • remschijven
  • remblokken
  • hoofdremcilinder

De remklauw is na het pedaal de eerste schakel in het remsysteem. Dat wil zeggen dat het de remklauw is die als het eerste aan het werk wordt gezet.

Hoe lang gaat een remklauw mee? 

De remklauw gaat in principe heel lang mee, maar er zijn uitzonderingen. Door extra snelle slijtage of een ongeluk met de auto bijvoorbeeld. Als er bijvoorbeeld roest of vuil tussen de klauwen vast komt te zitten, is het noodzakelijk deze te vervangen. Je kunt dit merken wanneer jouw auto naar één kant trekt wanneer je op de rem trapt, of als het langer duurt voordat de auto tot stilstand komt.

Een nieuwe remklauw

Het is de bedoeling dat de remklauw lang meegaat, misschien zelfs wel langer dan de rest van de auto. Vervangen is dan ook best een ingewikkelde klus en het onderdeel zelf is vrij duur. Het begint ongeveer bij 300 euro als het om de remklauw gaat, maar ze kunnen tot wel 600 kosten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *