Voeding voor je gezicht: wat werkt het beste?

Een hoop mensen vergeten dat voeding niet alleen belangrijk is voor je gezondheid, maar dat het ook een boost geeft aan je gezicht. Een mooie huid start immers van binnenuit. Weet jij daarom wat je allemaal wel en niet moet eten? Wij hebben hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Groen, groener, groenst

We kunnen het niet vaak genoeg lezen, horen en zeggen. Groen is goed voor een hoop en zo ook voor je gezicht. Een groene smoothie waar bijvoorbeeld broccoli, spinazie, selderij of boerenkool in zit geven je gezicht een grote boost. Groene groenten zitten namelijk bomvol vezels en werken als het ware als een ontgift.

Water is the cure for everything

Een andere bekende boost is natuurlijk water. Ons lichaam bestaat natuurlijk voor een groot deel uit water, dus het is niet gek dat wij mensen genoodzaakt zijn voldoende water te drinken. Je lichaam hydrateren en je stofwisselingen versterken doe je met water. Onthoud wel dat het per persoon verschilt hoeveel water iemand nodig heeft. Je kunt water leuker maken door er fruit en groente doorheen te doen. Denk hierbij aan citroen, limoen, komkommer, frambozen of munt.

Vergeet je wenkbrauwen en wimpers niet

Producten als een wimperserum worden vaak vergeten. Het zijn producten waar vitamines in zitten en die een boost geven aan je haartjes. Ze zorgen voor vollere en langere haartjes wat je automatisch een frisse look biedt.

Vet kan ook goed zijn

Belangrijk om te weten is dat er ook goede vetten bestaan die je lichaam absoluut nodig heeft. Gezonde vetten vind je terug in noten, avocado, olijf- en kokosolie en supplementen zoals algenolie. Ga voor jezelf altijd na hoeveel jouw lichaam nodig heeft. Ook dit verschilt namelijk per persoon. Te veel van iets is nooit goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *