Tips voor het onderhouden van hoeven

minihorseshop

Wanneer je een eigen paard of pony hebt, is het belangrijk dat je hem ten alle tijden goed onderhoudt. Dit betekend niet alleen de vacht, maar ook de hoeven zijn heel belangrijk. Er zijn verschillende manieren om de hoeven voor je paard goed te onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld hoefolie gebruiken wat je kunt kopen bij winkels zoals Minihorseshop. Hoefolie is overigens niet het enige wat je kunt gebruiken om de hoeven van je paard te onderhouden. Benieuwd wat nog meer? Lees dan vooral verder.

Regelmatig in het water

Een van de beste tips is om de hoeven regelmatig in contact te houden met water. Door het water drogen de hoeven niet uit en is de kans op afbrokkeling of wondjes kleiner. Wat vaak wordt aangeraden is om iedere dag de hoeven af te spuiten. Hoe lang je dit moet doen is afhankelijk van de staat van de hoeven van je paard. Vaak doen mensen het rond de 10 minuten. Op die manier kan het water eventueel nog een beetje in de hoef trekken als dat nodig is.

Een afwisselende ondergrond

Niet altijd dezelfde ondergrond is ook erg goed voor de hoeven. Laat je paard dus ook niet dagen lang alleen in zijn of haar stal staan. Dit is namelijk erg slecht voor de hoeven. Zet ze bijvoorbeeld in de paddock of op de wei. 

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *