Groente en fruit bewaren in de zomer

De warme maanden komen eraan en dat betekent ook dat groente en fruit net wat meer aandacht nodig hebben. Groente en fruit zullen namelijk goed moeten worden bewaart om nog eetbaar te blijven. Dit kun je doen door ze in te vriezen of door deze in de koelkast te leggen. Hieronder behandelen we een aantal soorten groente en fruit, waarbij we uitleggen hoe je deze op de beste manier kunt bewaren. 

Niet alle groente en fruit in koeling

Echt niet alle soorten groente en fruit hoeven bewaart te worden door koeltechniek. Tomaten en aubergines bijvoorbeeld kunnen juist het beste buiten de koelkast bewaart blijven. Voor velen andere groenten en fruit is het belangrijk dat er een koelcel installatie aanwezig is die ervoor zorgt dat groente en fruit lang goed blijven. 

Diverse groente en fruit

De groente en fruitsoorten die wel het beste in de koeling bewaard kunnen blijven hebben we hieronder voor je beschreven:

Aardbeien, bessen en bramen: aardbeien,bessen en bramen moeten zo snel mogelijk in de koelkast terecht komen. Wil je deze graag eten? Zorg dan dat je een klein bakje eruit haalt met deze aardbeien, bessen of bramen die je daadwerkelijk op wil eten. De rest kun je in de koelkast bewaren. 

Komkommer: leg een komkommer op een koele plek neer, dit hoeft niet per se de koelkast te zijn. Maar zorg er wel voor dat dit onder de 10 graden is. Een tip: leg een komkommer nooit op hetzelfde schap als tomaten. Deze twee beïnvloeden elkaar negatief. 

Bloemkool en broccoli: deze kun je het beste in de koelkast bewaren. Dit zorgt er namelijk voor dat de kleur blijft en dat het niet bederft. 

Bonen: bonen hoeven niet per se in een koelkast bewaart te worden. Zorg ervoor dat deze net als een komkommer op een koele plek liggen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *