Dit moet je weten over dimbare verlichting

Dimbare verlichting is een geweldige optie voor als je verschillende soorten sferen wilt creëren in een specifieke ruimte. Met behulp van dimbare verlichting ben je voorzien van de perfecte verlichting in de eetkamer voor een romantisch diner en beschik je tegelijkertijd over voldoende licht om de ruimte te gebruiken als werkplek. In dit artikel geven we extra aandacht aan de belangrijkste feiten over dimbare verlichting. Lees dus snel verder! 

Hoe werkt dimbare verlichting?

Over het algemeen bestaan er twee methoden voor dimbare verlichting, namelijk pulsbreedtemodulatie (PWM) en analoog. PWM wordt doorgaans gebruikt voor dimbare LED’s en  werkt door het licht zeer snel aan en uit te zetten (vandaar de naam pulserend), wat vervolgens een constant gedimd licht geeft. Dit betekent dat het helderheidsniveau wordt aangepast. Als je een lamp bijvoorbeeld tot 10% gedimd hebt, dan staat deze 10% van de tijd ‘aan’ en 90% ‘uit’. Dimbare lampen die werken op analoog, kennen een eenvoudiger proces. Hierbij wordt de hoeveelheid stroom namelijk geregeld om lichten te dimmen of juist helderder te maken.

Ben je op zoek naar schakelmateriaal voor onder meer jouw dimbare verlichting, neem dan een kijkje bij de producten van Busch-Jaeger, dé marktleider op het gebied van installatietechniek.

Wanneer dimbare verlichting de moeite waard is

Bij het beslissen of je dimbare verlichting nodig hebt, draait het allemaal om de context en het doel. Dimbare verlichting is een uitstekende optie als je dezelfde ruimte inzet voor verschillende doeleinden. In deze situaties zorg je ervoor dat je volledige controle hebt over de lichthoeveelheid, zodat het soort licht altijd past bij jouw wensen en behoeften. Wanneer je een ruimte wilt verlichten om zowel te ontspannen als te werken, kies dan voor dimbare verlichting die het mogelijk maakt om een frisse gloed te werpen en tevens een warm licht weet uit te stralen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *