De drie pijlers van SEO

SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, is het optimaliseren van een website voor het algoritme van grote zoekmachines als Bing en Google. Doel van het optimaliseren is betere organische posities binnen deze zoekmachines. Het algoritme van Google bestaat uit honderden factoren. Deze factoren zijn onder te verdelen in drie groepen, de drie pijlers van SEO genoemd. In deze blog bespreken we kort de drie pijlers van SEO.

Content

Content is nog altijd king. Een goede website zal nooit goed ranken wanneer er geen unieke content op de website staat. Het is van belang dat er een goed zoekwoordenonderzoek wordt gedaan. Op basis van deze zoekwoorden kunnen teksten geschreven worden. Door de zoektermen op bepaalde plaatsen op de pagina terug te laten komen snapt Google waar een tekst over gaat en rankt een pagina daarom hoger.

Website autoriteit

Google ziet elke externe link naar een website als een aanbeveling. Door links te plaatsen van unieke, relevante domeinen met zelf ook een hoge autoriteit zal Google een website daarom beter vertrouwen. Het kunstmatig plaatsen van linkjes en daardoor het verbeteren van de websiteautoriteit wordt linkbuilding genoemd. Website autoriteit telt voor ongeveer 70% mee bij het organisch ranken en is daardoor de belangrijkste pijler van SEO.

Technische SEO

Een website moet ook technisch goed in elkaar steken. Zo moet bijvoorbeeld de website structuur kloppen, moeten afbeeldingen de juiste afmetingen hebben en moet de website snelheid voldoen aan de eisen van Google. Hierbij is het belangrijk dat zowel de mobiele website als de desktop versie goed functioneert.

SEO uitbesteden?

Wil je SEO uitbesteden? Dit kan op verschillende manieren. Je kunt dit op basis van uren doen bij een online marketing bureau. Je kunt ook een online marketeer inhuren op kantoor. Wanneer je liever een online marketeer één of meerdere dagen bij jou op kantoor wilt hebben kun je deze inhuren bij Anglers uit Rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *